Extension of Elementary School in Dobřichovice

11/2012–07/2014

Client:
Město Dobřichovice
Designer:
AED Project, a.s.
Contractor:
Subterra a.s.

The new school building in the centre of Dobřichovice near Berounka, designed by the Šafer Hájek architect studio, was added to the original building. The unusual, receding form of construction with three above-ground and one underground floor is based on a complex spatial situation, with blocks of classrooms and cabinets centred around a generous, naturally lit staircase space. The exterior and interior this rugged building is dominated by a cedar slat cladding, it is unified by an overlapping flat roof. The supporting structure consists of a reinforced concrete skeleton combined with walls and steel columns. The project also includes a public space - a pedestrian zone with a water cascade, which is connected to the pre-area of the Dobřichovice chateau.

The construction was awarded the title Building of the Year 2015.

The new school building in the centre of Dobřichovice near Berounka, designed by the Šafer Hájek architect studio, was added to the original building. The unusual, receding form of construction with three above-ground and one underground floor is based on a complex spatial situation, with blocks of classrooms and cabinets centred around a generous, naturally lit staircase space. The exterior and interior this rugged building is dominated by a cedar slat cladding, it is unified by an overlapping flat roof. The supporting structure consists of a reinforced concrete skeleton combined with walls and steel columns. The project also includes a public space - a pedestrian zone with a water cascade, which is connected to the pre-area of the Dobřichovice chateau.

The construction was awarded the title Building of the Year 2015.